maanantai 12. marraskuuta 2012

Miten ruoan tuottajille suurempi osuus ruoan hinnasta?

Miten tämä on mahdollista? Miksi tuottajat on ajettu näin ahtaalle? Kertokaa, valaiskaa.

http://www.talouselama.fi/uutiset/mtk+paljasti+milla+hinnalla
+keskiviikkona+saa+ruokaa+ruisleipa+10+senttia+kilo+palapaistia+158+euroa/a2154907

Jälkikirjoitus: Asiasta erittäin tietämättömänä tulee heti mieleen, että eikö tuottajien kannattaisi entistä enemmän liittoutua keskenään ja lopettaa diilit isojen talojen kanssa? Pyrkiä myymään suorempaan kuluttajille? Onko jopa niin, että ruoan hinta halpenisi JA tuottajat saisivat taskuunsa enemmän rahaa? Asiasta tietävät, voiko tämäkin johtua osittain tästä Suomen S:n ja K:n hallitsevuudesta? Olen vieläkin järkyttynyt. 

Taannoin juttelin entisen luomuviljelijän kanssa, ja erittäin kovaa oli tuntunut olevan silloinkin.. Olisi mukava kuulla eri puolten näkemyksiä aiheesta, etenkin niiden maanviljelijöiden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti