perjantai 12. huhtikuuta 2013

Korjata uudeksi?

Harvoin kirjoitan tekniikasta tai jaksan kauheasti kiinnostua siitä, mutta nyt on pakko, kun läppäri hajosi. Edellinen oli MacBook Air, iäksi taisi jäädä vain 2,5 vuotta, mitä pidän todella säälittävänä. Siitä siis hajosi emolevy, tietääkö joku, hajoaako se niistä useinkin? Muistelin, että kovalevy hajoaisi, mikä olisi kai ollut halvempi tikki, mutta emolevyn korjaukseksi arvioitiin 500-1000 euroa. Tietojen palauttaminen taas maksaa 120 euroa. Aika iso haarukka tuossa korjauksessa. Jos se olisi 500 tai suunnilleen sen verran, korjauttaisin ehdottomasti. Vakuutuksesta saan 410 euroa, joten ei olisi niin paha tikki. Mutta entä jos se onkin lähemmäs 1000 euroa? Aa, itse asiassa nyt kuulin, että huoltopaikassa on joku laskentalaite rikki, jonka vuoksi arviointi on vaikeaa.

Voi siis olla, että palautan tiedot, ja hankin uuden. Yleensä tallennan myös ulkoiselle kovalevylle, mutta viime vuosina en kaikkea ole ehtinyt sille tallentaa. Tuttavani ehdotti esimerkiksi tällaisia:Mitä olette mieltä? Tietokonetta käytän paljon, nettiä intensiivisesti, monia ikkunoita auki yhtä aikaa, kuuntelen musiikkia, muokkaan kuvia, videoita, kirjoitan. Kannan sitä mukana. Tallennan paljon. Katson elokuvia, dokumentteja. Arvostan tehokkuutta, kestävyyttä ja korjattavuutta, tietenkin kaunis ulkonäkö on plussa. Vinkkejä saa antaa? 

Tulevaisuudessa unelmoin tekniikasta, joka kestäisi ikuisuuden, niin kuin ennen vanhaan, ja sitä korjattaisiin. Mutta tämähän on vastoin ikuisen kasvun ihannetta, ja olisi ympäristöllekin hyödyksi. Mutta minä ainakin haluan taistella paremman tekniikan puolesta! Toivotaan mäkille korjausonnea!

Jes, emolevyn korjaus onnistuu mikäli myöhemmin ei tule mutkia matkaa, hinta-arvio 490 euroa, joten 80 e itselle maksettavaksi. Wuhuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti