torstai 2. tammikuuta 2014

Saako lasten terveys olla kiinni Cheekeistä?

Cheek lahjoitti suuren summan lastensairaala-hankkeelle. Voi kuulostaa kivalta, mutta eikös lasten terveydenhoito ole yhteiskunnan, ei Cheekin tehtävä? Tässä kuviossa valta näistä asioista juurikin jälleen kerran lipsuu valtion ulkopuolelle, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että Cheekit sun muut oikeistokumppanit ovat päättämässä siitä, kuinka tuota kyseistä sairaalaa pyöritetään. En kannata. Tärkeämpää olisi saada julkinen terveydenhoito niin lasten kuin kaikkien osalta kuntoon.

2 kommenttia:

  1. Halukkaat ja siihen kykenevät lahjoittavat rahaa, eivät osta sairaalan osakkeita tai itselleen päätösvaltaa. Kamalaa, että sairaalaa ei saada pystyyn valtion rahoista, mutta rahan lahjoittaminen sen rakentamiseen ei tarkoita päätösvaltaa sairaalan asioihin.

    VastaaPoista
  2. Ihanteellista olisi, että valtiolla olisi pätäkkää siinä määrin, että tuollainen kevyt 160 miljoonan sairaala voitaisiin toteuttaa tuosta vain. Mutta eipä ole. Mistä valtion tulisi tinkiä, että sairaala voitaisiin toteuttaa nopeasti? Peruskouluopetuksesta ehkä? Vai vanhushuollosta? Mielestäni on hienoa, että monet yritykset ja yksityiset _haluavat_ nopeuttaa uuden lastensairaalan toteutumista _lahjoittamalla_ rahaa. Mistä lähtien rahalahjoituksen tekemisestä on saanut vastineeksi päätäntävallan lahjoituskohteesta? Suomi on tilastoitu kuuden vähiten korruptoituneen valtion joukkoon. Tämähän tarkoittaa sitä, että merkittävän lahjoituksen takijä ei voi vaikuttaa sairaalan pyörittämiseen eikä saa lastaan jonon ohi uudessa lastensairaalassa.

    Minä nostan hattua Hartwallille, S-ryhmälle, Tikkurilalle, Cheekille ja pienempienkin lahjoitusten tekijöille. Kenenkään heistä ei olisi ollut mikään pakko lahjoittaa omastaan tämän hyvän asian eteen. Onko talkoohenki nykyihmisille vain termi historiankirjoissa?

    VastaaPoista