torstai 6. joulukuuta 2012

Melissaa etsimässä


Usein esimerkiksi prostituution ja strippauksen puolustajat käyttävät argumenttinaan sitä, että toimintaan ryhtyminen on oma valinta. Itse en ole moista argumenttia koskaan uskonut. Dokumentissa Melissaa etsimässä kaksi naista, israelilainen Yael ja amerikkalainen Melissa tapaavat vuosia sen jälkeen, kun toimivat strippareina Japanissa.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että kun he olivat Japanissa, heillä oli tapana todistella, kuinka strippaaminen oli ihan ok ja heidän oma valintansa, vaikka nyt, kun he eivät enää käytä huumeita ja alkoholia niin paljon, ja heidän elämänsä ovat paremmilla raiteilla, he näkevät asian toisin. He näkevät ajautuneensa olosuhteiden pakosta strippaamiseen. Melissan oma lapsuus on ollut kova, isä on hyväksikäyttänyt seksuaalisesti, hän saapui Japaniin jätettyään kolme lastaan, koska koki, ettei pystynyt heistä huolehtimaan. Japanissa hän ajelehti, strippasi rahan vuoksi ja ehkä myikin itseään, mikä usein liittyy strippaukseen.

Melissa ja Yael olivat toistensa ainoita lohtuja. Myös Yael kertoo nyt, että nämä Japanin vuodet vainoavat häntä, hän ei vieläkään tiedä kuinka kovan hinnan lopulta joutuu niistä maksamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti